Καταγγελία Επιτροπής Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας

image.png

Από την Επιτροπή Αγώνα λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία:

Συνάδέλφισσα-ε

Καταγγέλλουμε την παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Κουσκουβέλη Γιώργου, μέλους του Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας Θράκης στο εργοστάσιο NIKI INOX λόγω της συμμετοχής του στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Η εργοδοσία ανακοίνωσε μέσω της λογίστριας την απόλυση του, καθώς δεν είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει τον συνάδερφο, λίγο πριν το σχόλασμα της βάρδιας την περασμένη Παρασκευή. Ήταν η κορύφωση όλης της τρομοκρατίας που δεχόταν ο συνάδερφος λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης όλο το προηγούμενο διάστημα(επαναλαμβανόμενες απειλές απόλυσης κ.α.).

Συναδέλφισσα-ε

Η απόλυση λόγω της απεργίας αποτελεί ευθεία πρόκληση κι επίθεση στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται στα συνδικάτα, να απεργούν, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αποτελεί ευθεία επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των εργαζομένων. Το απύθμενο θράσος των εργοδοτών πατάει στις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για χτύπημα συνολικά του δικαιώματος της εργατικής τάξης στη συνδικαλιστική οργάνωση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Συναδέλφισσα-ε

Η απόλυση έγινε γιατί η εργοδοσία τρέμει την ώρα που οι εργαζόμενοι μάθουν την πραγματική δύναμη που έχουν στο να διεκδικούν, να βγαίνουν μπροστά για το αυτονόητο, για δουλειά με δικαιώματα. Για αυτόν τον λόγο προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην οργάνωση και στην δράση μας. Φοβάται και προσπαθεί να χτυπήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα γιατί ξέρει πως εκεί δεν περνάνε απειλές και τρομοκρατίες. Μεγάλωσε τον φόβο τους με την δική σου οργάνωση και δράση με βάση τα ταξικά μας συμφέροντα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ. –  ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.


Η σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου μας

Καταγγέλλουμε την παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Κουσκουβέλη Γιώργου, μέλους του Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας Θράκης στο εργοστάσιο NIKI INOX λόγω της συμμετοχής του στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Απέναντι σε αυτές τις λογικές οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους δίκιο.Έχει έρθει η ώρα να μπει στην άκρη κάθε λογική αναμονής, μοιρολατρίας, απογοήτευσης που μας καλλιεργούν και να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ

Advertisements