Ο ΣΙΕΒΕ και τα ασυμμάζευτα

image-e1460929799757-1

Από τους συναδέλφους της διοίκησης του ΣΙΕΒΕ λάβαμε ένα ενημερωτικό σημείωμα όπου μεταξύ άλλων δηλώνουν-ευθαρσώς-τα εξής:

Επειδή για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων απαιτούνται ενιαίες, οργανωμένες και ισχυρές συλλογικές δράσεις και στον κλάδο του φαρμάκου, το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος το οποίο ιδρύθηκε το 1975, τροποποίησε το καταστατικό του και την επωνυμία του, αγκαλιάζοντας όλους τους εργαζομένους του φαρμακευτικού χώρου αλλά και κάθε συναφή κλάδου.

Το νέο Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος  Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων, με το διακριτικό τίτλο Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ., με έδρα την Θεσσαλονίκη, καλύπτει το νομό Θεσσαλονίκης και όλη την περιοχή της Βορείου Ελλάδος, όπου δεν υφίσταται άλλο Σωματείο, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων (Π.Ο.Ι.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.) της πλέον αντιπροσωπευτικής οργάνωσης των ασφαλισμένων (Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. – Τ.Α.Υ.Φ.Ε.) στο χώρο του φαρμάκου.

Εμείς από τη μεριά μας έχουμε να σημειώσουμε δυο-τρία πράγματα που τα γνωρίζουμε βέβαια όλοι: Αργά θυμήθηκαν οι του ΣΙΕΒΕ πως τον κλάδο υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι εκτός των ιατρικών επισκεπτών.Τόσα χρόνια παρέα με τον Κονιδάρη παρίσταναν την ελίτ του κλάδου.Ακόμα κι έτσι δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε εργασιακό χώρο για να μιλήσουν με τον κόσμο. Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για κανένα ουσιαστικό πρόβλημα παρά μόνο τα συντεχνιακά των ιατρικών επισκεπτών και το πως θα προχωρήσουν την υπόθεση της “πιστοποίησης” που θα πετούσε ένα σωρό συναδέλφους στην ανεργία. Πέρα από τον πόλεμο των ανακοινώσεων παρά τις μαζικές απολύσεις από τις φαρμακευτικές, που ακόμα και φέτος παρουσίασαν αύξηση των κερδών τους κατά 750 περίπου εκατομμύρια δεν ενδιαφέρθηκαν να κινητοποιήσουν τον κόσμο όπως οφείλουν να το κάνουν.

Η αναφορά τους ως το μόνο σωματείο της αμαρτωλής ΠΟΙΕ είναι τραγική.Την ΠΟΙΕ και όσοι δεν την γνώριζαν, την γνώρισαν καλά.Ξεχνάνε οι κύριοι αυτοί πως η διοίκηση της ΠΟΙΕ αρνήθηκε για παράδειγμα στο Σωματείο Εργαζομένων  της Αλάπις την ένταξη προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά παιχνιδάκια τους όταν τα μέχρι πρότινος συνεταιράκια ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ Αυτόνομη Παρέμβαση στη διοίκηση θέλησαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον Κονιδάρη για τα ομόλογα του ταμείου κατόπιν εορτής πάντα και αφού τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ο τζόγος στο χρηματιστήριο είναι προς όφελος μας. Για το οποίο ταμείο γνωρίζουν πολύ καλύτερα από αυτούς οι συνταξιούχοι συνάδελφοι που είδαν τις επικουρικές τους να μειώνονται δραματικά μετά τη δημιουργία ΝΠΙΔ παρόλο που οι του ΣΙΕΒΕ που συμμετέχουν στη διοίκηση του ΝΠΙΔ κάνουν πως δεν τα ξέρουν.

Φτάνουμε τώρα στο μεγαλύτερο ψέμμα τους από όλα. Πως η ΠΟΙΕ είναι η πιο αντιπροσωπευτική οργάνωση του κλάδου: Με αυτό γελάμε όλοι, οι συνάδελφοι στις φαρμακαποθήκες, στα φαρμακεία, ακόμα και οι ιατρικοί επισκέπτες που με την ανοχή τόσα χρόνια του ΣΙΕΒΕ δηλώνονται ως πωλητές από τις εταιρείες. Περισσότερο από όλους όμως και πιο πικρά γελάνε οι εργάτες στη φαρμακοβιομηχανία τους οποίους ο ΣΙΕΒΕ και η ΠΟΙΕ αρνούνταν σε αγαστή συνεργασία με τους βιομήχανους να εντάξουν στο ΤΕΑΥΦΕ.

Την αιτία που ο ΣΙΕΒΕ άλλαξε το καταστατικό του τη γνωρίζουμε όλοι.Τους έχουν παρατήσει ακόμα και οι ιατρικοί επισκέπτες, ψάχνουν για νέα πελατεία αφού οι φαρμακευτικές ετοιμάζονται να κόψουν πολλά κεφάλια και να πετάξουν μαζικά τον κόσμο στην ανεργία οπότε οι κύριοι την αντιπροσωπευτικότητα που ονειρεύονται δεν θα την δουν ποτέ ,αφού και με δική τους ευθύνη, έφτασαν οι εργαζόμενοι του κλαδου σε αυτήν την κατάσταση.

Κυρίως όμως γιατί διαπίστωσαν πως όλοι οι συνάδελφοι του κλάδου, από όποιο μετερίζι κι αν εργάζονται έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Κεντρικής Μακεδονίας να ξεφύγουμε από τα σαγόνια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και την προσπάθεια να οργανώσει τους συναδέλφους για τα δύσκολα που έρχονται και νομίζουν πως αντιγράφοντας την ονομασία θα μπορέσουν πάλι να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Είναι γελασμένοι αλλά κυρίως, τραγικά, απομονωμένοι.Η ιστορία τους τιμώρησε!

Advertisements