4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σ.Ε.Φ η 4η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων σωματείων

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Στις 19-20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Σ.Ε.Φ η 4 η πανελλαδική συνδιάσκεψη το ΠΑΜΕ.Το συνδικάτο μας συμμετείχε σε αυτήν αποστέλλοντας έναν αντιπρόσωπο.Θα μπορουσε κάποιος να πει,μα είναι το τόσο σημαντικό να πάει κάποιος απο εδώ στην Αθήνα;
Η απάντηση συνάδελφοι είναι ναι!
Σε δυο μέρες συμπυκνώθηκε εμπειρία απο την δράση συναδέλφων απο πεντακόσια περίπου σωματεία ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα.Μεταφερθηκε στους συμμετέχοντας ο προβληματισμός και η αγωνία για το που παμε ως εργατικό κίνημα,ως εργαζόμενοι που δεχόμαστε απο κυβέρνηση,εργοδοσία ΕΕ,Δ.Ν.Τ έναν ορυμαγδό μέτρων που έχουν αντίκτυπο στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή.
Σημαντικότερο όμως είναι η προοπτική που ξεδιπλώνεται όταν βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου να μην πέφτουν στην απογοήτευση που κυριαρχεί,αλλα με υψωμένη την γροθιά και το ηθικό τους να διαλαλούν μεςα και απο τα εμπνευσμένα συνθήματα ότι …….εμείς δεν το βάζουμε κάτω.

IMG_1723.JPG

Βλεπεις εργάτες του εργοστασίου εργάτες τους πνεύματος,εργαζόμενοι απο κάθε επαγγελματικό χώρο να μην ξεχωρίζονται αλλα πεπεισμένοι ότι είναι ταξικά αδέλφια,ο ένας θα σταθεί στο πλάι του άλλου απέναντι στον κοινό τους εχθρό,την εργοδοσία και την τάξη που την εκφράζει.Οι δυο κόσμοι που δεν θα πάψουν ποτέ ο ένας να αντιμάχεται τον άλλον.
Όλοι αυτοί είναι αποφασισμένοι να παλέψουν.Οχι γιατί θέλουν να ξεχωρίζουν για την αγωνιστικότητα τους, αλλα γιατί αισθάνονται ότι έχουν χρέος απέναντι στα παιδιά τους,στον εαυτό τους να βάλουν φρένο σε αυτήν την βάρβαρη πολιτική.Αλλα και το σημαντικότερο γιατί έχουν κατανόηση χωρίς την ανατροπή ,αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία την οικονομική, στον ήλιο μοίρα δεν θα δουν.
Αυτο όμως μπορεί να γίνει μόνο με σωστή διάγνωση των πραγματικών αιτιών των προβλημάτων τους,βλέποντας πέρα απο το δέντρο,το δάσος που είναι η οικονομία πάνω στην οποια χτίζεται ή γκρεμίζεται η ζωή τους.
Αυτο μπορεί να γίνει με την ένωση τους ως τάξη χωρίς διαχωρισμούς επαγγελματικούς,τοπικούς,φυλετικούς,θρησκευτικούς,η οποιοδήποτε άλλον σκαρφίζεται η άρχουσα τάξη για να τους έχει του χεριού της.
Αυτο μπορεί να γίνει όταν εξοπλίζονται με υπομονή και αντοχή γιατί τα επιτεύγματα του δικαίου αγώνα δεν έρχονται με μια παροδική συμμετοχή μας στην κοινή υπόθεση.
Με τη κοινή λοιπόν πεποίθηση,ότι το πρόβλημα θα λυθεί όταν λυθεί και το πολιτικό δλδ η αλλαγή της τάξης που έχει την εξουσία και όχι όταν θα αλλάζουν διαχειριστικές του συστήματος κυβερνήσεις,όλοι αυτοί που σήμερα συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν ξεχνούν ότι πρέπει να αγωνίζεσαι και για το άμεσο για το σήμερα .Γι αυτό μέσα απο την συνδιάσκεψη βγήκε και το διεκδικητικό πλαίσιο της εργατικής τάξης στην Ελλάδα.

IMG_1724.JPG

Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Όλοι πρέπει να ριχτούμε στην επιτυχία της πανεργατικής απεργίας ενάντια στα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν.Συναδελφος τον συνάδελφο πρέπει να μιλήσει,να τον ενθαρρύνει και να δωθεί περήφανη και σκληρή απάντηση σε όσους θέλουν να μετατρέψουν την ζωή μας σε κόλαση για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.
ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ καμία φαρμακευτική εταιρεία,καμία φαρμακαποθήκη κανένα φαρμακείο να μην δουλέψει εκείνη την μέρα 8 Δεκέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ
ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΣΕ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

IMG_1725.JPG

Advertisements