Κάλεσμα Γενικής Συνέλευσης!

image-e1460929799757-1.png

Συναδέλφισες,συνάδελφοι

Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας, είτε εργαζόμαστε στην παραγωγή στα εργοστάσια, είτε στη διανομή στις αποθήκες, είτε στα φαρμακεία είτε στην ιατρική ενημέρωση, πως η ζωή μας δυσκολεύει μέρα με την ημέρα. Είναι σχεδόν αδύνατο πια να βγάλουμε το μήνα χωρίς να αφήσουμε τα χρέη για αργότερα, με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, με τα χαράτσια ακόμα και με τις πετσοκομμένες συντάξεις από τους ταλαιπωρημένους γονείς που ήταν για αρκετούς μία στήριξη.

Τα νέα μέτρα που θα προσπαθήσουν να περάσουν το επόμενο διάστημα στα εργασιακά θα διαλύσουν οικογένειες. Ομαδικές απολύσεις σημαίνει γενικά πως θα πεταχτεί πολύς κόσμος στο δρόμο και ειδικότερα από τον κλάδο του φαρμάκου όπου εργάζεται μαζεμένος πολύ κόσμος. Μιλούν για «απασχόληση» για όσο καιρός θέλει ένας εργοδότης αλλά δε μιλούν, για το πως θα ζήσουμε με έτσι κι αλλιώς εξευτελιστικούς μισθούς, αφού δεν τους ενδιαφέρει .Η part time απασχόληση δεν σημαίνει πως θα είναι εκ περιτροπής οι υποχρεώσεις μας, αυτές δεν θα σταματούν εκτός αν θέλουν να υποχρεώσουν τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας να τρέφονται εκ περιτροπής.

Η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αναλάβουμε δράση, είναι τώρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε ούτε την δήθεν ανάκαμψη τους ούτε άλλους σωτήρες. Αυτά που μας συμβαίνουν ούτε θεομηνίες είναι ούτε φυσικός νόμος. Έχουν ονοματεπώνυμο , είναι η πολιτική αυτής, όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ που την κρύβουν πίσω από τη λέξη «θεσμοί» λες και απευθύνονται σε παιδιά.

Έχουμε την εμπειρία πια από τις «καλές» τους προθέσεις και την κοροϊδία τους. Έχουμε την εμπειρία από την οργάνωση μας και τους αγώνες μας που όπου δόθηκαν με επιμονή και στόχο πέτυχαν να εμποδίσουν απολύσεις, να περιορίσουν την εργοδοτική ασυδοσία να κερδίσουν ακόμα και συμβάσεις με αυξήσεις.

Με αυτό το πλαίσο σας καλούμε στην γενική συνέλευση του συνδικάτου μας στις 9/11/2016 ώρα 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τον τρόπο αντίδρασης μας στα μέτρα που έρχονται.

Στη συνέλευση θα βρίσκεται η πρόεδρος της ΟΕΣΦΕ, Γιώτα Ταβουλάρη

Να χτυπήσει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς

Καμία συναίνεση-Κανένας συμβιβασμός

Advertisements