Ανακοίνωση ΟΕΦΣΕ για τη ΔΕΘ

 

Unknown-2.jpeg

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Με αφορμή τη ΔΕΘ, η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!

Να συμβάλλουν στη μεγαλύτερη ενίσχυση και μαχητικοποίηση του κινήματος στον κλάδο, να δυναμώσει το πνεύμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των εκμεταλλευτών, των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων.

Αρκετά με τις δήθεν «κόκκινες γραμμές», δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε την κοροϊδία, τις παροχές-ψίχουλα, όταν μας τα έχουν πάρει όλα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε «σωτήρες» και τη δήθεν «καλή διάθεση» των επιχειρηματιών.

Η οξυμένη επίθεση της κυβέρνησης στο δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία συντελείται κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων και έχει επιδεινώσει τη ζωή των εργαζόμενων.

Τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν σταματημό. Ακολουθεί νέα επίθεση στα εργασιακά, που αφορά τις απολύσεις, το δικαίωμα στην απεργία, ενώ συνεχίζεται η φοροεπιδρομή στο εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Ποιος κερδίζει; Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, των οποίων τα κέρδη προστατεύονται και πολλαπλασιάζονται.

Το νέο μοντέλο, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, που με θρασύτητα αναφέρει η κυβέρνηση, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τον ΣΕΒ, είναι συντεταγμένοι και οι εργοδότες του κλάδου, οι φαρμακοβιομήχανοι, που αρνούνται μέχρι σήμερα την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, επιδεινώνουν τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα αξιώνουν όλο και περισσότερες διευκολύνσεις και «ελαφρύνσεις» από την κυβέρνηση και το κράτος τους.

Πρέπει να δώσουμε απάντηση σε κυβέρνηση – εργοδοσία με οργανωμένο ταξικό αγώνα. Να δυναμώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, για όλα όσα δικαιούμαστε με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Με ενιαίο μέτωπο αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ανοίγουμε το δρόμο μιας διαφορετικής προοπτικής προς όφελος των εργαζόμενων και του λαού ολόκληρου, για να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Advertisements