Έχεις χρέος απέναντι στον εαυτό σου και στα παιδιά σου να αντισταθείς.

pame-leukos-pyrgos-2-1.jpg

Ενα μεγάλο πανό ανάρτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τρίτης 6 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της προπαγάνδισης του συλλαλητηρίου ενόψει της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ.

Το πανό του ΠΑΜΕ που «στόλισε» το Λευκό Πύργο ανέγραφε: «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση, Αγώνας για ανατροπή. Όλοι στο συλλαλητήριο Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, πλατεία Αριστοτέλους, 6 μ.μ.».

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης μέλη του ΠΑΜΕ φώναζαν συνθήματα όπως: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Έλα με το ΠΑΜΕ μην είσαι φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος».

Σε δηλώσεις του ο Λεωνίδας Στολτίδης κατήγγειλε «την πρωτοφανή προσπάθεια καταστολής από την κυβέρνηση με τελεσίγραφο να κατεβάσουμε το πανό γιατί βεβηλώνει το χώρο αλλιώς θα προβούν σε συλλήψεις».

«Δεν βεβηλώνει ούτε το χώρο ούτε την ιστορία ούτε τον πολιτισμό του λαού οποιαδήποτε κίνηση του ΠΑΜΕ που αφορά τη διεκδίκηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και την κάλυψη των αναγκών τους. Περί αυτού πρόκειται και δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση ανενόχλητη να προβεί στα επόμενα μέτρα ως επιλογή για τη βρώμικη δουλειά από την αστική τάξη, να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη με μέτρα που συντρίβουν ουσιαστικά στην κυριολεξία τα πάντα, όσα έχουν απομείνει, ΣΣΕ, εργασιακές σχέσεις, Ασφαλιστικό και δημόσιο πλούτο. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, βαδίζουμε στο δρόμο που συσπειρώνει τις δυνάμεις που έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτή την πολιτική», κατέληξε ο Λεωνίδας Στολτίδης.

Advertisements