Κάλεσμα του σωματείου για την Δ.Ε.Θ

image-e1460929799757.png

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάδελφοι

Το σωματείο απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου  για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, από τις συνέπειες της απραξίας του διασπαστικού σωματείου και ομοσπονδίας των ιατρικών επισκεπτών, το ταξικό, κλαδικό μας σωματείο μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών μας σε κάθε χώρο δουλειάς μας.

Τίποτα δεν αλλάζει εάν παραμείνεις θεατής, όλα ανατρέπονται εάν οργανωθείς στο  σωματείο και  ξεσηκωθείς.

Αυτό έδειξε όλοι η νεότερη ιστορία του εργατικού κινήματος και αυτό βγαίνει από την εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια. Η άποψη των εργοδοτών, που μέσα από όλους τους μηχανισμούς, πέρασε ως δική μας άποψη ότι δεν αλλάζει τίποτα με την οργάνωση μας και την αντίσταση μας, έφερε τα σημερινά αποτελέσματα. Έδωσε την δυνατότητα σε όλες τις κυβερνήσεις των εργοδοτών και τα τσιράκια τους(Γ.Σ.Ε.Ε)  να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που χρόνια ζητούσαν οι εργοδότες με αιχμή τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Στον κλάδο μας βρίσκουν εφαρμογή όλες νέες μορφές εργασίας που μετατρέπουν την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας σε κόλαση. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους τόπους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Τέρμα πια το διαίρει και βασίλευε. Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Ή εμείς ή τα μονοπώλια! Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων. Ξέρουν ότι θα αντιδράσουμε γι αυτό θέλουν να προλάβουν καταργώντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση. Συνάδελφοι δεν σας κάνει εντύπωση που τα αφεντικά μας απειλούν με απολύσεις  εάν πλησιάσουμε στα σωματεία μας??? Το χάσιμο της εξουσίας τους στην ζωή μας φοβούνται.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζόμενων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και των Κλαδικών Συμβάσεων με το πλαίσιο ταξικού κινήματος, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ είναι και το δικαίωμα μας στην εργασία,στην υγεία, στην ασφάλιση, στην πρόνοια, στην παιδεία.

Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ! Οργάνωση στα σωματεία μας!

Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ.».  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΜΟΥ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 5.30                      

 

 

 

Advertisements