Τι δεν λέγεται στα Μ.Μ.Ε

synn-708_2.jpg
Μια πολυφωνία που δεν λέει τίποτα!

Τι δε λέγεται στα ΜΜΕ….

 

Ότι ο όμιλος του ledra Athens ενώ κλείνει το ξενοδοχείο και πετά σαν λεμονόκουπες τους 150 εργαζόμενους είναι ένας από τους αναδόχους του υπό κατασκευή αγωγού TAP, επένδυση γύρω στα 600 εκατομ. μόνο για τον όμιλό τους.

Τι δε λέγεται στα ΜΜΕ

Ότι η «Creta Farms» σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα κλείνει τα υποκαταστήματα  της, απολύει του εργαζόμενους αφού πρώτα παίρνει δάνειο 15 εκατομ. από την ευρωπαϊκή τράπεζα, στο όνομα της αέναης ανάπτυξης.

Τι δε λέγεται στα ΜΜΕ

Ότι στην ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης η απληρωσιά πάει σύννεφο εδώ και 4 μήνες. Όπως επίσης ότι η ΕΛΒΟ έχει υψηλού επιπέδου παραγωγικές δυνατότητες και τεχνογνωσία για να καλύψει τις τεράστιες λαϊκές ανάγκες για την κατασκευή λεωφορείων, οχημάτων, στρατιωτικού υλικού κλπ. Ωστόσο δεν θα ειπωθούν ποτέ οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, που εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της ΕΕ για την αμυντική βιομηχανία, συρρικνώνει και απαξιώνει την ΕΛΒΟ καθώς και συνολικά την εγχώρια αμυντική βιομηχανία σε όφελος των πολυεθνικών.

Τι δε λέγεται στα ΜΜΕ

Ότι ο όμιλος Λαυρεντιάδη σταματά τη λειτουργία των λιπασμάτων Καβάλας και βγάζει σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας του εργαζόμενους και όλα αυτά για να τους εξαναγκάσει να δεχτούν μειώσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση: “Μετά από μεγάλο διάστημα ρεκόρ πωλήσεων και κερδών, ο Λαυρεντιάδης ήταν αυτός που έκλεισε τις μηχανές και όχι οι εργαζόμενοι. Άλλωστε οι εταιρείες του ομίλου Λαυρεντιάδη που έκλεισαν το προηγούμενο διάστημα και βρέθηκαν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι, δεν έκλεισαν γιατί έγιναν απεργίες!”

Και για να μην  το παρατραβάμε, γιατί το κουβάρι των αντεργατικών μέτρων είναι ατελείωτο και η πραγματικότητα αδιάψευστος μάρτυρας, να κλείσουμε επίσης με το τι δε λέγεται στα ΜΜΕ

Ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι πληρώνουν μόνο το 5% των φορολογικών εσόδων και οι εφοπλιστές όσο είναι τα ναύλα 2-3 ημερών.

Ότι το να κλείσει μια επιχείρηση είναι αποτέλεσμα πτώσης της υψηλής κερδοφορίας της, όπως επίσης και αποτέλεσμα επιχειρηματικών ανταγωνισμών.

Ότι 140 δις χρηματικό κεφάλαιο βγήκε από την Ελλάδα την περίοδο της κρίσης.

Ότι  οι εφοπλιστές έχουν 50 και βάλε φοροαπαλλαγές.

Ότι …….ότι……

Οι διαπιστώσεις βέβαια από πολλούς μπορούν να γίνουν. Εκείνο που δε γίνεται από πολλούς είναι να παντρέψουν αυτές με τις αιτίες τους· για τους δε διαχειριστές της εξουσίας, να ομολογήσουν ότι ο σαπιοκαπιταλισμός προς όφελος του λαού να λειτουργεί, δεν υφίσταται. Αυτός μαζί με τους λακέδες του μόνο για τη χωματερή είναι.

Καιρός να το πάρουμε αλλιώς!

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Παπαγεωργίου

Advertisements