Η φτήνεια τρώει τον εργάτη

Φαίνεται πως δεν αρκεί η φτήνεια που έφεραν οι σημερινοί και οι προηγούμενοι κυβερνώντες στα μεροκάματα,τους μισθούς και τις συντάξεις.Θέλουν να να μειώσουν και την αξία της ίδιας της ζωής μας.Να απαλλάξουν τους εργοδότες από την ευθύνη της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, από τις συνέπειες της χρήσης των ασυντήρητων οχημάτων κλ και να μεταφέρουν από την τσέπη των ίδιων των εργαζόμενων κατευθείαν στα ταμεία των ασφαλιστικών το κόστος της αποζημίωσης του «απευκταίου».Μόνο που με «ευχολόγια και εικονίτσες» δεν γλύτωσε κανένας εργάτης-εργαζόμενος όταν ήρθε η «κακιά ώρα» η ώρα δηλαδή που φάνηκαν τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας και υγειινής και οικογένειες ολόκληρες μείνανε στο δρόμο.Θυμηθείτε τη ΡΙΚΟΜΕΞ!

Το ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει:

«Ξηλώνουν την Κοινωνική Ασφάλιση βήμα-βήμα! Ετοιμάζουν την κατάργηση καταβολής σύνταξης αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ή σύνταξης θανάτου στα μέλη της οικογένειας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι ασφαλισμένοι θα μείνουν χωρίς σύνταξη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. Στην περίπτωση του θανάτου τα μέλη της οικογένειας μένουν απροστάτευτα!

Η κυβέρνηση με το νόμο-λαιμητόμο εκτός των άλλων άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση είτε μέσω των επαγγελματικών ταμείων είτε μέσω ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης και υγείας.

Για λογαριασμό του κεφαλαίου στρώνεται το έδαφος να προχωρήσει η κατάργηση της καταβολής σύνταξης αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ή καταβολής της σύνταξης θανάτου στα μέλη της οικογένειας, ώστε να αναλάβουν τα κοράκια της ασφάλισης την «κάλυψη» μέσω υποχρεωτικών ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, θα πεθαίνουν!

Δεν υπάρχει πάτος στο πηγάδι! Μας σακατεύουν στα κάτεργά τους και μας αφήνουν απροστάτευτους! Ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο με βάση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέες κορόνες της κυβέρνησης ότι θα τους εμποδίσει είναι πρόκληση, είναι κοροϊδία. Έχουν ανοίξει πόρτες και παράθυρα στην ιδιωτική ασφάλιση, όχι μόνο για συντάξεις αναπηρίας και θανάτου αλλά γενικά. Κανείς δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους σφαγείς των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Με τους αγώνες μας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα!

Κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενος πρέπει να δώσει αποφασιστική απάντηση.

Να πληρώσει το κεφάλαιο και το κράτος του!».

Advertisements