Τι γίνεται με το ΤΕΑΥΦΕ-συνέχεια

Μετά από το σχετικό άρθρο στο μπλογκ του συνδικάτου μας  η ΟΕΦΣΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ και μας έστειλε την σχετική ανακοίνωση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 620

Αθήνα 27/5/2016

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για τα Σωματεία και τους Εργαζόμενους του κλάδου

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 26/5, συνάντηση της ΟΕΦΣΕΕ και του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής με εκπροσώπους της Διοίκησης του ΤΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ.

Τη συνάντηση κάλεσε η ΟΕΦΣΕΕ, μετά από καταγγελίες συναδέλφων για καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους από τη Διεύθυνση του Ταμείου.

Η θέση της Διοίκησης του ΤΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ για τα παραπάνω ζητήματα που τους θέσαμε ήταν ότι οι «όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στον ενδελεχή έλεγχο που γίνεται» και ότι «δεν υπάρχει άσχημη συμπεριφορά προς τους ασφαλισμένους, αλλά ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος και δεν γίνεται να απαντούν σε όλα τα τηλεφωνήματα που γίνονται». Μας είπαν, μάλιστα, ότι γίνεται προσπάθεια να επισπευσθεί η καταβολή του εφάπαξ (τώρα εξετάζουν τα αιτήματα του Απριλίου 2016) και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, με τον καθορισμό συγκεκριμένων ημερών και ωρών επικοινωνίας με τη Διευθύντρια του Ταμείου.

Στο ερώτημα που θέσαμε σχετικά με τον «εσωτερικό δανεισμό» και αν «πήγαν» εκεί χρήματα του Ταμείου, δηλαδή των ασφαλισμένων, η απάντηση ήταν αρνητική.

 Όσο για το ύψος του εφάπαξ, που επίσης θέσαμε ως ζήτημα, η περικοπή κατά 64% παραμένει, γιατί όπως μας είπαν, εκτός από το νόμο, αντίστοιχη μείωση προβλέπεται και στην αναλογιστική μελέτη του ΤΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ.

Η ΟΕΦΣΕΕ, όπως και το κλαδικού Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, εκφράσαμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας στην επαγγελματοποίηση τόσο του κλάδου σύνταξης, όσο και του εφάπαξ, που οδηγεί μια ώρα αρχίτερα στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, είναι μέρος της αντεργατικής πολιτικής και των αντιασφαλιστικών ανατροπών και οδηγεί από άλλο δρόμο στο ίδιο αποτέλεσμα, στη δραματική μείωση συντάξεων και εφάπαξ, στην κατάργηση παροχών.

Για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου, οι εξελίξεις αυτές έχουν φέρει και θα συνεχίζουν να φέρνουν μεγάλες απώλειες.

Κανένας εφησυχασμός, λοιπόν! Μόνο με την οργανωμένη αντιπαράθεση στην κατάσταση αυτή και με τον αγώνα για την ανατροπή της, μπορούμε να βρούμε διέξοδο.

Η ΟΕΦΣΕΕ μαζί με όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, απαιτούμε και διεκδικούμε, όχι μόνο τα αυτονόητα, δηλαδή την καταβολή των συντάξεων και του εφάπαξ χωρίς καθυστερήσεις και την αντιμετώπιση των συναδέλφων όπως αρμόζει, αφού το Ταμείο είναι δική τους περιουσία, αλλά παλεύουμε και για να ανακτήσουμε τις απώλειες, για κοινωνική ασφάλιση, για μισθούς, συντάξεις και παροχές αντίστοιχες των αναγκών μας!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Advertisements