Τι συμβαίνει με το εφάπαξ του ΤΕΑΥΦΕ;

Έφτασαν στο συνδικάτο μας καταγγελίες σχετικά με το τερατούργημα ΝΠΙΔ-επαγγελματικό ταμείο και την καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ σε δικαιούχους συναδέλφους. Μας μεταφέρουν επίσης συνταξιούχοι συνάδελφοι πως οι παλιές συνήθειες δεν αλλάζουν αφού, όταν καταφέρνουν να μιλήσουν με κάποιον τους παντούν με αγενέστατο τρόπο και αρνούνται να δώσουν σχετικές πληροφορίες.

Το θέμα το παρακολουθούμε από κοντά και διερευνάται. Αν υπάρχουν κι άλλες σχετικές κατηγορίες από συνταξιούχους παρακαλούμε να μεταφερθούν στο τηλέφωνο του σωματείου ή το mail του μπλογκ.

Το ταμείο έγινε ΝΠΙΔ με αφανείς διαδικασίες καθώς αγνοήθηκε πραξικοπηματικά η απόφαση σειράς σωματείων και συνδικάτων όπως του ΣΙΕΒΕ που σύρθηκε από τις ταξικές δυνάμεις,Σωματείο Εργαζομένων Αλάπις πάλι με πίεση από τις ταξικές δυνάμεις κ.α καθώς και της ΟΕΦΣΕ αλλά και της πανολομέλειας της ΠΟΙΕ(Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών) όπου επίσης πίεσαν οι ταξικές δυνάμεις να μπει το θέμα σε γενικές συνελεύσεις στα κατά τόπους σωματεία προκειμένου να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι, σχετκά με το εκβιαστικό δίλλημα-Σκύλλα ή Χάρυβδη-που έβαζε τότε ο  νόμος για την ένταξη των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ ή τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων. Γενικές συνελεύσεις δεν έγιναν με ευθύνη των πλειοψηφιών που επί σειρά ετών εξάλλου, ακολουθώντας τη γραμμή της “αξιοποίησης” των αποθεματικών σε δομημένα ομόλογα και κάθε είδους τζόγο,έτσι ώστε σήμερα να υπάρχουν και καταδίκες προσώπων από τα δικαστήρια. Να υπενθυμίσουμε επίσης πως ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο φάρμακο δεν ήταν ασφαλισμένος στο ΤΕΑΥΦΕ αλλά και οι εργάτες στην βιομηχανία εξαιρούνταν από το ΤΕΑΥΦΕ όπως πάντα απαιτούσαν οι εργοδότες με ευθύνη και της ΠΟΙΕ που θεωρούσε πάντα τους ιατρικούς επισκέπτες ένα είδος ελίτ αλλά θυμήθηκε πως υπάρχουν και οι υπόλοιποι όταν έψαχνε θύματα για να στηρίξουν το ΝΠΙΔ.

Η ένταξη στο ΕΤΕΑ ήταν η χάρυβδη όπως σημείωναν οι ταξικές δυνάμεις σε σειρά σωματείων αλλά και η ΟΕΦΣΕ. Όμως ήταν ένας κοινός τόπος πάνω στον οποίο χωρίς διαχωρισμούς σε ελίτ μπορούσαμε να παλαίψουμε με τους συναδέλφους όλων των κλάδων για την κατάργηση του νόμου και των σχετικών διατάξεων.

Αυτοί οι προπαγανδιστές του “πήραμε το ταμείο στα χέρια μας” είναι που έχοντας πάρει και θέσεις στη διοίκηση του ταμείου-ΝΠΙΔ φαίνεται πως συνεχίζουν την ίδια ταχτική με τους προηγούμενους.

Να είμαστε όλοι σε επιφυλακή συνάδελφοι. Οι κρατήσεις μας αυξήθηκαν , αλλά επίσης έχουμε πληρώσει πολλά τόσα χρόνια, να μη χαθεί δεκάρα!

Τι γίνεται με τα λεφτά μας;

Advertisements