Πρωτομαγιά 2016

Με παλμό και μαζικότητα συνάδελφοι από όλους τους κλάδους τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά και όπως κάθε χρόνο κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των νεκρών καπνεργατών στην Θεσσαλονίκη.

prwtomagia-thessalonikh-14.jpg

Κάθε φορά είμαστε περισσότεροι.

Μέρα με τη μέρα φαρμακουπάλληλοι,βοηθοί φαρμακείου,ιατρικοί επισκέπτες,πωλητές στον κλάδο μπαίνουν αποφασιστικά στον αγώνα με το συνδικάτο μας για να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στην οργάνωση της δικής μας απάντησης στα μέτρα που μας τσακίζουν. Κατανοούμε πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει για εμάς και τα παιδιά μας που τα θέλουν δούλους.

Δεν αρκεί όμως συνάδελφοι.

Οι καταστάσεις απαιτούν να βγούμε από το καβούκι μας, να δυναμώσουμε περισσότερο το συνδικάτο, να πούμε τη γνώμη μας θαρρετά, να κατεβάσουμε ιδέες, να βοηθήσουμε το συνάδελφο που διστάζει, να ξεπεράσουμε το φόβο μας.

Να αναλογιστούμε τι σημαίνει ισχυρό συνδικάτο απέναντι στην αυθεραισία της εργοδοσίας στις μεγάλες επιχειρήσεις-κάτεργα του κλάδου

Τι σημαίνει ισχυρό συνδικάτο για την απλήρωτη δουλειά και υπερωρία,τη μείωση του μισθού,τα χειρότερα που έρχονται.Ποιος θα μας προστατέψει,ποιος θα μας στηρίξει παρά εμείς οι ίδιοι;

Συνδικάτο μαζικό-ταξικό!

Είναι η καλύτερη τιμή για τους ήρωες καπνεργάτες που θυσιάστηκαν για το 8ωρο και τις Σ.Συμβάσεις που μέχρι τώρα απολαμβάναμε, για να τα αφήσουμε και για τα παιδιά μας.

 

Advertisements