Εξαιρετικά Σημαντικό για τη ΣΣ του κλάδου

Φαίνεται πως, αφού μετά το ασφαλιστικό έρχεται η σχεδιασμένη νέα επίθεση στα εργασιακά(ομαδικές απολύσεις,ΣΣ κλ) οι εργοδότες νιώθουν σίγουροι πως και αυτή η κυβέρνηση θα προνοήσει για τα συμφέροντα τους εις βάρος μας.

Παραθέτουμε την σχετική πρόσφατη αλληλογραφία εργοδοτών του κλάδου ΣΦΕΕ και εργαζομένων ΟΕΦΣΕ.

Η «φράση κλειδί» από την επιστολή των εργοδοτών είναι κατά τη γνώμη μας η εξής:

«Ενόψει των δομικών αλλαγών που έχουν επέλθει στην εργασιακή νομοθεσία μετά το 2009 και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ αλλά και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ακόμα δεν έχει κατατεθεί στην Βουλή, η όποια συζήτηση για το μισθολογικό κόστος, μοιάζει εξαιρετικά πρώϊμη, δεδομένου ότι στερείται σταθερής βάσης» , πράγμα που σημαίνει πως είτε βγούμε στις αγορές όπως μας έχουν πάρει το κεφάλι νυχθημερόν, είτε έρθει η όποια ανάπτυξη που επίσης επικαλούνται,όχι μόνο δεν θα αλλάξει τίποτα για εμάς, αντίθετα, στους νόμους που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό,  θα έρχονται να προστίθονται καινούριοι χειροτερεύοντας συνεχώς τη ζωή μας.

Αυτοί έχουν στο πλευρό τους τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, εμείς έχουμε το δίκιο μας και την οργάνωση μας. Μην αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο.Ας σκεφτούμε τουλάχιστον τα παιδιά μας και με τι όρους θα κληθούν να εργαστούν και να ζήσουν.Να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα!

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έχει πολύ μεγάλη σημασία να πετύχει η  επερχόμενη 48ωρη απεργία.

Επιστολή εργοδοτών

ΠΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) Κ. Γιώτα Ταβουλάρη

Χαλάνδρι, 18/4/2016

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο ΣΦΕΕ ανταποκρίνεται πάντα θετικά σε κάθε κάλεσμα της Ομοσπονδίας και το αυτό έπραξε και μετά την συνάντηση μας τον Νοέμβριο του 2015 διά της απαντητικής επιστολής του τον Δεκέμβριο του 2015.

Γνωρίζουμε δε καλά ότι κανένα μοντέλο ανάπτυξης δεν μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς τον εργαζόμενο, η δε φαρμακοβιομηχανία ιστορικά στηρίζει και στηρίζεται από τους εργαζομένους τους.

Αποτελούμε δε τον μόνο εργοδότη που σταθερά εφαρμόζει εργασιακές πολιτικές εν μέσω της χειρότερης ιστορικά κρίσης που έχει ποτέ αντιμετωπίσει η χώρα μας μεταπολεμικά.

Θα πρέπει όμως κι εσείς να αντιληφθείτε ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να λειτουργήσουν «εν κενώ».

Απαιτείται η ύπαρξη θεσμοθετημένου νομοθετικού πλαισίου, εργασιακού και ασφαλιστικού, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το μισθολογικό κόστος που θέτετε.

Ενόψει των δομικών αλλαγών που έχουν επέλθει στην εργασιακή νομοθεσία μετά το 2009 και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ αλλά και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ακόμα δεν έχει κατατεθεί στην Βουλή, η όποια συζήτηση για το μισθολογικό κόστος, μοιάζει εξαιρετικά πρώϊμη, δεδομένου ότι στερείται σταθερής βάσης.

Τιμώντας την παράδοση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στον κλάδο μας, διατελούμε και δια της παρούσας σε ανοιχτό διάλογο με την Ομοσπονδία, αναμένοντας τις νομοθετικές εξελίξεις.

Για τον ΣΦΕΕ
Μιχάλης Χειμώνας Κώστας Παναγούλιας Μάριος Κοσμίδης

Γενικός Διευθυντής Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ

(ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ_18.4.2016)

Απάντηση Ομοσπονδίας Εργαζομένων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:610

ΑΘΗΝΑ 26/4/2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τη Διοίκηση του ΣΦΕΕ

Κοιν. Σωματεία και Εργαζόμενοι του Κλάδου

 

Κύριοι,

Είναι «εντυπωσιακή», αλλά δεν μας εκπλήσσει, η στάση του ΣΦΕΕ από το 2010 στο ζήτημα της κλαδικής ΣΣΕ.

Οι διαπιστώσεις σας σχετικά με την «ανταπόκρισή» σας στα καλέσματα μας για τη διαπραγμάτευση της Σ.Σ.Ε και οι παραδοχές σας σχετικά με τον «αναντικατάστατο» ρόλο μας, είναι μόνο διαπιστώσεις και παραδοχές, είναι μόνο λόγια.

Σαφώς και αντιλαμβάνεσθε ότι η στάση σας αυτή, οι διαπιστώσεις και οι παραδοχές σας, προκαλούν την νοημοσύνη μας .

Δεν αντέχει σε καμιά λογική το γεγονός ότι συνεχώς επικαλείσθε τα ίδια και τα ίδια, περί νομοθετικού πλαισίου, περί μνημονίων, εκλογών κλπ., προκειμένου να αποφύγετε την ουσιαστική συζήτηση για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ.

Καμαρώνετε ότι είστε ο «μόνος εργοδότης» που εφαρμόζει εργασιακές πολιτικές και δεν ερυθριάτε που στον κλάδο οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ο αυταρχισμός κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων και να τους αποκρύψετε την αλήθεια, που είναι ότι συντονίζεστε με το σύνολο των εργοδοτών, με το ΣΕΒ, καθώς και με τις προηγούμενες αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση στην αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται, και τώρα προσμένετε το ασφαλιστικό – λαιμητόμο, για να «σηκώσετε» δήθεν τα χέρια ψηλά και να επικαλεσθείτε την νομιμότητα, για να καταργήσετε στην ουσία την κλαδική ΣΣΕ.

Επειδή, ωστόσο, στην τελευταία συνάντησή μας είχατε δεσμευτεί για την αποστολή των προτάσεων σας σχετικά με την κλαδική ΣΣΕ, σας επισημαίνουμε ότι αν αυτό δεν συμβεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και όχι πέραν της 09/05/2016, οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα δώσουν την απάντηση, σε όλα αυτά που προκλητικά διαδραματίζονται στις πλάτες τους και έχουν την υπογραφή σας.

Ως ΟΕΦΣΕΕ, συντονιζόμαστε με τις υπόλοιπες Κλαδικές Ομοσπονδίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το σύνολο της αντεργατικής μεθόδευσης όλων σας.

Σας καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να μας γνωστοποιήσετε τις προτάσεις σας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Advertisements