ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Μετα από χρονια και πολλες προσπάθειες η δημιουργια του Συνδικάτου Εργαζομενων Φαρμακου,Καλλυντικου και Συανφων Επαγγελματων Κεντρικης Μακεδονιας είναι πραγματικοτητα.

Στα δυσκολα χρονια που ζουμε συνάδελφοι το παραμυθι του μοναχικου….ανοργανωτου εργαζομενου που θα καταφερει να υπερασπιστεί τη θεση εργασιας του και τη ζωη του εχει καταρριφθεί πανηγυρικα…

Δεν υπαρχει πλεον περιθωριο για αλλα πειραματα και αναμονη ……

Μείωση συντάξεων και παροχών, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους και μείωση για τους εργοδότες, πετσόκομμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα μας κάνουν ακόμα πιο φθηνά εργαλεία στην υπηρεσία των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον κλάδο μας έχουμε ήδη «γευτεί» τις συνέπειες από την εφαρμογή των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων: εκατοντάδες συνάδελφοι – εργάτες πετάχτηκαν από τα ΒΑΕ, ενώ το επικουρικό ταμείο των φαρμακοϋπαλλήλων μετατράπηκε σε επαγγελματικό – ΝΠΙΔ με συνεχές «μαχαίρι» στις συντάξεις και κατάργηση όλων των παροχών

Ταυτόχρονα, οι εργοδότες αξιοποιούν ολόκληρο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν προσφέρει τόσο οι προηγούμενες, όσο και η σημερινή κυβέρνηση, για να θωρακίζουν τις επιχειρήσεις και την κερδοφορία τους: απολύσεις, μειώσεις μισθών, νέες προσλήψεις με 586 και 511 ευρώ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, επιδοτούμενα προγράμματα, εργολαβικοί εργαζόμενοι όλο και πληθαίνουν στον κλάδο.

Οι φαρμακοβιομήχανοι προσπαθούν να εδραιώσουν αυτές τις εργασιακές σχέσεις και γι αυτό, αφού για πέντε χρόνια αρνούνταν την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, έρχονται τώρα να προτείνουν μια νέα κλαδική ΣΣΕ «στη βάση της νέας κατάστασης». Δηλαδή, καλούν τους εργαζόμενους να διαγράψουν όσα έχουν κατακτήσει μέχρι σήμερα και να συμφωνήσουν να ζουν με μειωμένες απαιτήσεις, να πάνε πίσω από τις ανάγκες τους. Και σα να μη φτάνει αυτό, επιχειρούν να εντάξουν τους εργαζόμενους στη μεταξύ τους διαπάλη, για το μοίρασμα της «πίτας», της αγοράς φαρμάκου, και να τους χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης, προκειμένου να μη θιγούν τα κέρδη τους.

Μπροστά σε αυτή την ομοβροντία που δεχόμαστε από εργοδοσία, κυβέρνηση, Ε.Ε., δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά και να απαντήσουμε μαχητικά, μαζικά, οργανωμένα, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις.

Πετάμε στην άκρη όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που αναπαράγουν τα εργοδοτικά και κυβερνητικά επιχειρήματα, σπέρνουν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν τους αγώνες. Τις δυνάμεις που υλοποιούν τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους, στη λογική του μικρότερου κακού, που μετέτρεψαν το ΤΕΑΥΦΕ σε «μαγαζί» και το διοικούν με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΣΟΥ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΒΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

                   ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΝΑ ΖΕΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ

Advertisements